Een zonnige vliegvakantie naar het caribisch gebied

Cancun is een stad in het zuidoosten van Mexico en is gelegen aan de noordoost kust van het schiereiland Yucatan in de staat Quintana Roo. Cancun is een zeer bekende toeristische bestemming en trekt elk jaar miljoenen bezoekers uit de hele wereld tijdens hun vakantie reis. De stad ligt aan de Caribische Zee, net ten noorden van Mexico’s Riviera Maya. De naam Cancun verscheen voor het eerst op de 18e eeuwse kaarten en betekent mogelijk ‘troon van de slang’ of ‘betoverde slang’. Een van de andere eilanden in deze regio zijn vakantiebestemming Aruba en Bonaire. Ook op deze eilanden vind je mooie steden die veel overeenkomsten hebben met een vakantie in mexico. Een reis naar Bonaire of Aruba boek je tegenwoordig ook eenvoudig online.

Ontwikkeling van deze vakantiebestemming

Toen het ontwikkelingsproces in de jaren zeventig begon had het eiland Cancun slechts drie inwoners, dat waren de beheerders van de kokosnoot plantage van Don Jose de Jesus Lima Gutierrez. Verder woonden ruim 100 mensen in het nabijgelegen Puerto Juarez, een vissersdorp en militaire basis. In 1974 startte de Mexicaanse regering een project dat het toerisme in het land in de lift moest helpen en daar maakte Cancun deel van uit. Sinds die tijd heeft de plaats opmerkelijke transformaties doorgemaakt en is omgetoverd van een bijna onbewoond visserseiland met ongerepte bossen en stranden tot de meest populaire Mexicaanse badplaats.

Maya ruines bekijken tijdens de reis

In Cancun zelf zijn enkele kleine vindplaatsen van oude Maya ruïnes, zoals vlakbij de hotels: El Rey ook wel bekend als Las Ruinas del Rey. Meer interessante locaties van oude ruïnes zijn echter te vinden buiten de stad zoals El Meco op de weg ten noorden van Punta Sam; Coba en Muyil vlakbij  de Riviera Maya en niet te vergeten het wereldberoemde Chichen Itza in de naburige staat Yucatan.

Klimaat tijdens je vakantie

Cancun heeft een tropisch klimaat. Het gehele jaar door is de gemiddelde temperatuur overdag rond de 30 graden en ‘s nachts rond de 21 graden. In tegenstelling tot de gebieden in het binnenland van het schiereiland Yucatan zorgt de zeewind voor verkoeling. In de zomer is het natter en benauwder dan ‘s winters, zodat de plaats een populaire winterzonbestemming is. De kans op orkanen is het grootst in de maanden augustus, september en oktober maar als je op ‘safe’ wilt spelen kun je het beste de periode juni tot en met half november aanhouden.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Cancun heeft zoveel bijzondere dingen om te doen zodat het voor de meeste mensen een probleem is om alles in te roosteren binnen de tijd die ze hebben. De top vijf van niet te missen activiteiten is:

  • Genieten op het strand. Cancun heeft een aantal van de mooiste stranden in de wereld: wit zand met kristalhelder turquoise blauw water plus watersporten voor iedereen. Breng de dag door met scuba duiken, snorkelen, zeilen, kajakken, jetskiën, surfen of gewoon ontspannen op het hete zand.
  • Nummer twee is een bezoek aan Isla Mujeres met een veerboot. Het kleine visserseiland ligt bijna 13 kilometer voor de kust. Het is vol met leuke winkeltjes en prachtige stranden. Geniet van de muziek op straat. Hier kun je ook zwemmen met dolfijnen en haaien!
  • De derde heeft alles te maken met duiken. Cancun biedt een aantal van de meest spectaculaire duikstekken in het westelijk halfrond. In het kristalheldere water is het zicht tot 100 meter en heeft het een verbazingwekkende scala aan flora en fauna. Er zijn meer dan elf verschillende duik- en snorkel locaties in en rond Cancun en nog eens tien op Isla Mujeres, zodat je er zeker van kunt zijn dat je veel te zien krijgt onder het wateroppervlakte.
  • Nummer vier is te vinden op de dansvloer! Er zijn genoeg gelegenheden waar je zelf uit je dak kunt gaan op de dansvloer maar je kunt het ook overlaten aan professionals. Zo zijn er verscheidene balletvoorstellingen, maar ook dansshows in de nachtclubs. Ook vermeldenswaard is Casa de la Cultura op Isla Mujeres waar danslessen en vele andere activiteiten worden georganiseerd.
  • Nummer vijf is het bijwonen van een stierengevecht, één van de oudste Mexicaanse tradities. Elke woensdag vindt dit plaats in het Plaza del Toros in het centrum van Cancun. Het is een strijd tussen verstand en sluwheid maar biedt ook een show met ruiters en dansers, uitgedost in prachtige kostuums.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *