Geld besparen op je elektrische auto doe je zo! 

Het besparen van geld is natuurlijk iets waar iedereen van houdt. Geld dat bespaard is weer vrij gespendeerd worden. Het is dan ook belangrijk om regelmatig je kosten te analyseren en te bekijken of je ergens geld op kan besparen. Een kostenpost waar enorm veel geld op te besparen valt is de elektrische auto. De elektrische auto is in gebruik al stukken goedkoper dan een auto met een traditionele verbrandingsmotor, maar aan de hand van de tips in deze blog zul je erachter komen de kosten nog enorm omlaag kunnen! 

Plan het laden 

De prijs die je voor een kWh stroom betaalt varieert enorm. De stroomprijs is namelijk afhankelijk van de locatie van het oplaadpunt maar hangt daarnaast ook samen met de laadwijze. Het gaat hierin met name om het verschil tussen snelladen en normaal laden. Voor het snelladen betaal je een stuk meer dan voor het normaal laden van de auto. Door de snellaad momenten en de normale laad momenten goed te plannen hoef je de auto minder vaak op te laden middels een snellader. Je betaalt voor het snelladen van de auto al snel zo’n 50% extra. Door dit zo min mogelijk te doen bespaar je al snel honderden euro’s op het opladen van jouw Kia EV6

Thuis laden 

Wanneer je flink wilt besparen op het gebruik van je elektrische auto dan raden we je aan om thuis een laadpaal te laten installeren. Wanneer je de auto namelijk thuis kunt opladen betaal je het reguliere stroomtarief om je auto op te laden. De initiële investering in een laadpaal zal stevig zijn, maar de investering zal zich gemakkelijk uitbetalen. Het laden op netstroom thuis is al goedkoop, maar ook hier valt nog een flinke besparing op te halen. Wanneer je zonnepanelen op de eigen woning plaatst, kan de overstroom van deze panelen in de laadpaal worden opgeslagen. Hierdoor kun je jouw Hyundai IONIQ 5 opladen met zelf opgewekte stroom en betaal je voor een volle tank bijna niks meer! Dit vergt natuurlijk wel de dubbele investering van zowel de laadpaal als de zonnepanelen, maar scheelt je per maand al snel honderden euro’s op je stroomgebruik.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *