Is een veganistisch of glutenvrij dieet lastig?  

Een veganistisch of glutenvrij eetpatroon wordt vaak gezien als een grote overstap. Mensen zien alleen maar groentes voor zich of weten niet welke gerechten er dan nog lekker zijn. Is het ook echt zo lastig?  

De trend  

Steeds meer mensen stappen over naar een vegan leefstijl. Dit is onder andere omdat de mensen zich bekommeren om de dierenrechten en het dierenwelzijn. Daarnaast brengen verschillende onderzoeken uit dat een vegan of glutenvrij dieet kan bijdragen aan de gezondheid van een mens. Plantaardig eten verkleint de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziektes. Je zou dus goed bezig zijn voor het milieu en voor je zelf. Dit trekt veel mensen aan. Als vegan ie je af van alle vormen van exploitatie van dieren. Dit betekent dat je geen vlees of vis eet maar ook geen melk, yoghurt, eieren of honing.

Dit zijn namelijk ook dierlijke producten. Verder draag of gebruik je ook niet dierlijke producten zoals een leren tas of een koeienkleed voor op de grond. Glutenvrij eten wordt ook vaak beschouwd als heel lastig. Veel mensen weten niet wat gluten is en snappen niet wat ze wel en niet mogen eten. De reden om glutenvrij te eten is echter vaak door een bepaalde allergie. Mensen met overgevoeligheid voor het eiwit gluten zullen moeten overstappen naar een glutenvrij dieet. Dit zijn echter nog vrij veel mensen. Gluten zit in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut.  

De mogelijkheden 

Eerst had een vegan leefstijl een hoog geitenwollensokken imago. Nu is het helemaal hip. Iedereen heeft wel eens over veganisme. Er komen ook steeds meer alternatieven die je kan eten. Zo liggen de schappen van de supermarkten vol met vleesvervangers of amandelmelk om te voldoen aan de vegan leefstijl. Deze producten zijn steeds populairder.

Ook geven producenten steeds duidelijker aan welke producten gluten bevatten of veganistisch zijn. Zo is het voor de consument steeds eenvoudiger om boodschappen te doen. Ook zijn er steeds meer restaurants die rekening houden met deze dieetvoorkeur. Je kan bijvoorbeeld veganistisch eten in Groningen bij restaurant de Zevende Hemel. Ook is dat een glutenvrij restaurant in Groningen. Dit is maar een voorbeeld maar zo zijn er steeds meer bedrijven die de menukaart aanpassen. Wil jij ook overstappen? Kijk dan vooral online voor makkelijke gerechten. Het internet staat er vol mee. Zo kan je door wat nieuwe recepten langzaam de overstap maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *