Op vakantie met de camper? Denk aan anti-inbraak maatregelen!

Met een camper ervaar je het optimale gevoel van vrijheid. Je onderkomen staat immers op wielen waardoor je er overal mee naartoe kunt rijden. Heerlijk is dat! Maar om van dat vrijheidsgevoel te kunnen genieten is het belangrijk dat je je geen zorgen hoeft te maken.

En dan bedoelen we dat je je geen zorgen hoeft te maken over inbraak of diefstal van je camper. Want hoe triest het ook is, veel criminelen hebben het gemunt op campers. Dat komt onder andere omdat ze enorm populair zijn en de waarde al snel rond de € 100.000 ligt. Maar welke anti- inbraakmaatregelen kun je nemen? Lees door en je weet het.

Parkeer je camper alleen op officiële overnachtingsplaatsen

Hoewel je met je camper overal kunt gaan en staan waar je wilt, is het niet aan te raden om dat daadwerkelijk ook te doen. Sterker nog, in lang niet alle landen is het toegestaan om je camper zomaar overal neer te zetten.

Daarom zijn er speciale parkeerplaatsen gecreëerd waar je de nacht samen met andere campereigenaren kunt doorbrengen. Omdat je op dergelijke parkeerplaatsen vrijwel nooit alleen staat, raden we je van harte aan om er gebruik van te maken.

Bevestig extra sloten op de deur en op de ramen

De standaardvergrendeling van de toegangspunten van campers zijn vaak zwak en daardoor relatief eenvoudig open te breken. Het is daarom aan te raden om ze van stevige sloten te voorzien. Vergeet daarbij ook zeker niet het dakraam.

En nu we het toch over de ramen hebben: sluit ze af wanneer je de camper achterlaat. Het is natuurlijk heel verleidelijk om je camper lekker door te laten luchten als je er niet bent, maar je maakt het dieven op die manier wel heel makkelijk om binnen te komen.

Laat een versnellingsbakslot installeren

Omdat campers zo populair zijn onder dieven hebben veel verzekeraars inmiddels besloten om alleen campers met een versnellingsbakslot te verzekeren. Een versnellingsbakslot zorgt ervoor dat schakelen met de versnellingspook niet meer mogelijk is. Het slot zorgt er namelijk voor dat de overbrenging tussen de versnellingsbak en de versnellingspook vergrendeld wordt.

Er zijn in Nederland gespecialiseerde bedrijven die een versnellingsbakslot in je camper kunnen monteren. Ons advies is dan ook niet om met het eerste de beste bedrijf in zee te gaan, maar een gecertificeerde monteur het werk uit te laten voeren. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf BusBeveiligers.

Installeer een alarmsysteem

Wanneer je geen alarmsysteem in je camper hebt, raden we je van harte aan om dat alsnog te laten installeren. Wanneer er een alarm afgaat heeft dat immers een afschrikwekkende werking op dieven die bij je proberen in te breken. Vaak gaan ze er snel vandoor om niet gesnapt te worden.

Zorgeloos van je vakantie genieten

Met de tips uit dit artikel kun je de kans op een inbraak in je camper, of erger nog diefstal van je camper, aanzienlijk verkleinen. Gezien de hoge waarde van campers stellen de investeringen voor de maatregelen weinig voor. Wees dus verstandig en neem de beveiliging van je camper serieus. Je zult merken dat het dan een stuk makkelijker wordt om zorgeloos van je vakantie te genieten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *