Reisgids Flevoland – Tips voor een weekendje Flevoland!

Als je aan een vakantie in Nederland denkt, springt Flevoland misschien niet direct in gedachten. Maar deze jonge provincie heeft onverwachte schatten en avonturen te bieden. Van uitgestrekte natuurgebieden tot moderne stedenbouw, en van maritieme geschiedenis tot hedendaagse kunst, reisbestemming Flevoland heeft het allemaal.

De Omgeving

Flevoland, onze jongste provincie, is in veel opzichten uniek. Ontstaan uit de voormalige Zuiderzee, herbergt het een rijke geschiedenis van landwinning, pioniersgeest en innovatie. De platte, uitgestrekte polders worden doorsneden door moderne infrastructuur, maar bevatten ook verrassend veel natuur en water.

 • Oostvaardersplassen: Dit uitgestrekte natuurgebied staat bekend om zijn rijke vogelleven en grote grazers zoals de konikpaarden en edelherten. Een ideaal gebied voor vogelspotters, natuurliefhebbers en fotografen.
 • Horsterwold: Het grootste loofbos van West-Europa waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en zelfs paardrijden. Laat je verrassen door de diversiteit aan flora en fauna.

Populaire Bezienswaardigheden

 • Bataviastad & Batavialand: Hier herleeft de Gouden Eeuw! Bataviastad is een winkelcentrum met een uniek karakter, terwijl Batavialand je meeneemt naar de maritieme geschiedenis van Nederland. Bewonder de replica van het VOC-schip Batavia en duik in het verhaal van de schipbreuk en de daaropvolgende overlevingsstrijd.
 • Schokland: Ooit een eiland in de Zuiderzee, nu een UNESCO Werelderfgoed. Het biedt een uniek beeld van de cultuurhistorie en geologie van het Nederlandse polderlandschap.
 • Aviodrome: Een luchtvaartmuseum in Lelystad waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de luchtvaart. Van historische vliegtuigen tot interactieve tentoonstellingen, het is een dagje uit voor het hele gezin.

Hotspots

 • Almere Stad: Deze jonge stad combineert moderne architectuur met gezellige winkelstraten, terrassen en culturele instellingen. Vooral het gebied rondom de Esplanade en de nieuwe bibliotheek is een bezoek waard.
 • Urk: Dit voormalige eiland behoudt zijn visserscharme. Slenter door de nauwe straatjes, proef verse vis aan de haven en geniet van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer vanaf de vuurtoren.
 • Museum Nieuw Land: Ontdek het ontstaansverhaal van Flevoland, van de eerste plannen tot de uiteindelijke realisatie van dit stukje nieuw Nederland. 

Bekende Hotels

Binnen de provincie Flevoland zijn diverse overnachtingsmogelijkheden te vinden, van luxe resorts tot knusse B&B’s. Wil jij een van deze accommodaties boeken? Bekijk dan eens de hotelvergelijker Trivago. Hier kun je hotelkamers voor een goede prijs reserveren.

 • Apollo Hotel Almere City Centre: Gelegen in het hart van Almere, met moderne kamers, een uitstekend restaurant en op loopafstand van winkels en culturele hotspots.
 • Hotel De Voorst: Dit rustieke hotel in Zuid-Flevoland biedt comfort en een prachtige locatie nabij natuurgebieden en water. Ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning.
 • Het Wapen van Urk: Een gezellig hotel met uitzicht op de haven van Urk. Met de sfeer van het oude vissersdorp en moderne voorzieningen

Flevoland is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een vakantie in eigen land, maar het heeft zoveel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur, geschiedenis of ontspanning; in Flevoland vind je het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Ontdek deze unieke provincie en laat je verrassen door haar veelzijdigheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *